torsdag 26 mars 2015

96. Om det 1.000-åriga riket.

[Ur "The Great Gospel of John" av Jakob Lorber, bok 18; kap. 96; röd text = Jesus, svart text = alla övriga]

[1] Men ni kan nu se att solen redan genomtränger allt med sitt ljus, och ni kan se de mörka trupperna som flyr i alla riktningar, men inte till den plats varifrån solen kommer. Allt försvinner nu för dess ljus och sjunker in i glömskans rike.  
[2] Men titta nu igen, så kan ni se hur en ny jord utvecklas ur de små molnen. Vad betyder dessa små moln? Det är de människor som har förenats, som är totalt upplysta av den gudomliga sanningen. Och titta, nu kommer dessa samhällen närmare och närmare varandra och på detta sätt bildar de en enda stor gemenskap. Det är den nya jorden över vilken en ny himmel sprider ut sig med fullt ljus och klarhet.
[3] Men ni får dock inte tro att denna naturliga jord genom detta kommer gå under och förändras till en ny, utan bara att människorna tillsammans kommer att skapa en ny andlig jord i mitt namn, eftersom de fullständigt accepterar den gudomliga sanningen som sanna bröder och systrar.  
[4] Då skall Jag själv vara och härska på denna nya jord bland dem som är de Mina, och de skall gemenskapa med mig och kommer aldrig mer att förlora Mig i sikte. 
[5] Men titta nu under tiden också på den gamla jorden. Se hur från den nya jorden tätare och tätare ljusströmmar flyter nedåt mot den gamla jorden och så antänder dessa  den på ett sådant sätt att den ser ut att befinna sig i en flamma. Där kan ni se en massa döda människor som kommer som vore det ur sina gravar och de kommer till ljuset. Se hur de snart är klädda i sanningens beklädnad och sedan flyter uppåt till nya jordens  rike.  
[6] Men samtidigt kan man också lägga märke till att fortfarande en mycket stor mörk del av dem också gör ansträngningar för att sätta på sig klädnader av ljus över sina svarta klädnader för att ur detta och med detta åter skapa en ny anti-kristen hedendom utifrån egenintresse och maktlystnad. Men Jag själv låter min vrede - det betyder Min sannings eld  - bryta lös. Och Mina änglar på den nya jorden kastar sig själva som vore det med brinnande svärd över dem och jagar varje ytterligare mörkt försök på flykten in i den totala förstörelsens avgrund.  
[7] Detta är den allra sista och största domen 1000 år senare. Den tiden kommer att kallas Mitt tusenåriga rike på jorden, som en gång till kommer att avbrytas av krig under en mycket kort tid genom denna allra sista dom. Men segern kommer att ske snabbt och bli fullständig för all framtid. Från och med den tiden kommer det för himlarna och jorden att finnas en hjord och en herde. Herden kommer, som alltid, att vara Jag och flocken kommer att bestå av människor på jorden, helt förenade med de välsignade i Mina himlar.  
[8] Dessa sistnämnda kommer synligen att slå följe med människorna på jorden, precis som det varit tidigare under antiken med människorna på denna jord. Men innan detta händer, kommer också den naturliga jorden att uppleva mycket drastiska förändringar. Stora länder och riken, som nu fortfarande täcks av de stora och djupa haven, kommer att lyftas upp som mycket bördig jord, och många berg som fortfarande är höga kommer nu att sänkas. Deras toppar som rasar samman kommer att fylla upp ett stort antal djupa raviner och dalar och producera bördig jord.  
[9] Eftersom människorna under denna tid inte längre kommer att trakta efter eller jaga efter förgängliga skatter, så kommer 100.000 gånger så många människor som nu att kunna leva mycket väl försörjda och lyckliga på jorden. Tillsammans med detta, så kommer under denna tid varje hemsk sjukdom, som är ett fruktansvärt gissel för kroppen, att också försvinna från jorden. Människorna kommer glatt att uppnå en hög ålder och kommer att kunna göra en hel del goda gärningar, och ingen skola frukta för den kroppsliga döden ty man kommer att klart se själens eviga liv framför sina ögon.  
[10] Genom att man skall utföra goda gärningar kommer det att vara viktigt under denna tid att barnen utbildas på rätt sätt och att den som är fysiskt stark stöttar svaga äldre människor så mycket han kan.
[11] På den nya lyckliga jorden kommer det att finnas äktenskap, men bara 
enligt min ordning såsom fallet är i himlen. Och ett stort antal barn kommer också att avlas, men inte genom ren liderlighet, utan genom kärlekens äkta allvar, och detta ända till all tids slut på denna jord.  
[12] Här har ni nu en sann bild av den yttersta domen över alla hedningar på hela jorden, som också är mycket lätt för er att förstå." 

Översättning från engelska av mig.

[Den som vill veta mera om bakgrunden till verket kan läsa detta här och här den som vill läsa alla de 2.500 kapitlen (eng.) kan ladda ner dessa gratis från denna sajt:  http://www.franky1.com/downloads.html]  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.