torsdag 26 mars 2015

10. Ordningen i Guds hus

[Ur "The Great Gospel of John" av Jakob Lorber, bok 20; kap. 10; röd text = Jesus, svart text = alla övriga]

[1] Simon Judas sade: "Herre, med tanke på tiden, när kommer detta hända på jorden." 
[2] Jag sade: "Simon Judas, på grund av din mäktiga tro jag har givit dig nycklarna till Guds rike och kallat dig en klippa på vilken Jag skall bygga Min kyrka, gentemot vilken helvetets portar inte råder. Du skulle bli en ny Aron och sitta på hans lärostol. Ja, detta kommer du också att bli genom att tillsammans med dina andra bröder sprida Mitt ord. 
[3] Men när detta  efter flera hundra år blir känt bland hedningarna, kommer de i Rom att hävda att du själv har grundlagt det lärosätet där borta. Och nationerna, tvingade till detta genom eld och svärd, kommer också att tro de falska profeterna att du som en trons första furste har upprättat detta trons lärosäte i Rom där du i mitt namn styr hela jorden och dess furstar och nationer. Men se, det kommer att vara ett falskt lärosäte, från vilken mycket olyckor kommer att spridas över hela jorden, och knappast någon kommer sedan att veta var du har upprättat det riktiga lärosätet, lärosätet av kärlek, sanning, levande tro och liv, och vem din riktiga efterträdare är. 
[4] Fastän detta falska lärosäte kommer att fortsätta att finnas till under en lång tid, under mycket mer än tusen år, så kommer det emellertid inte att uppnå en ålder av två tusen år. Bara räkna, om du kan räkna.
[5] När det falska lärosätet har vittrat sönder och inte längre har någon styrsel, skall jag komma tillbaka och Mitt rike med Mig. Då kommer också du med Mig till jorden och kommer att vara Mina vittnen inför dem inom vilka vi fortfarande kommer att finna den sanna och rena tron. 
[6] Men i denna framtida tid kommer också en stor rening att bli nödvändig, så att folket kommer att lära känna Mig igen och kommer att tro enbart på Mig. Men om det som Jag nu avslöjat för er i förtrolighet bör ni nu fortfarande hålla tyst om. Den tiden kommer då det kommer att skrikas ut högt från alla tak."
[7] De andra lärjungarna sade: "Herre, kan någonting sådant här undvikas?"
[8] Jag sade: "Ja självklart, men då skulle människorna omvandlas till rena maskiner. Ni säger också: 'Men varför är det alltid sådana kraftiga vindar och stormar till havs?' Bra, säger Jag, då vi tar bort dem, så kommer havet inte att frambringa några fler farliga vågor och böljor och skepparna kommer att kunna navigera på havet i all stillhet och fria från all fara. Men det mycket lugna havet kommer då att bli smutsigt och kommer att orsaka epidemier över hela jorden, och dessutom kommer inget liv i naturen att vara möjligt längre, inte på torra land och inte heller i själva havet. 
[9] Eller att allt vatten ändras till sten. Men i så fall, varifrån skall alla levande varelser, som växter och djur, få tag i sin mest behövliga näring? Men eftersom havet kommer att förbli som det är, precis som alla de andra vattnen, så måste även vindarna och stormarna få bestå genom vilka havet ständigt kommer att uppröras och genom detta så kommer den åtföljande aktiviteten att upprätthållas så att det inte låter sitt livssalt sjunka till botten, och blir smutsigt och stinker som pesten.
[10] Emellertid, vad vindar och stormar är för havet, det är för människan de tillåtna andliga prövningarna och striderna, som varje människa på denna jord har att uthärda i mer eller mindre utsträckning för att kämpa för det sanna livet. 
[11] Och det som gäller i en liten skala för varje människa på denna jord under hela dennes liv, det gäller även för en längre tid för hela människorasen. 
[12] En liten bäck rinner bara längs en kort sträcka, tills den förenar sig med en större bäck, som sedan innan den strömmar in i en stor flod redan måste rinna längs en mycket större sträcka. Men floden måste då i sin tur strömma genom stora områden innan den blir ett med havet, och denna ström flyter runt och flyter längs hela jorden. Med sitt salt, som är löst i en mycket fin form av ånga genom vindarnas och stormarnas aktivitet och som följaktligen fyller all luft på jorden, kommer havet att väcka alla naturliga varelser till liv även i och på fastlandet.
[13] Ner i det stora världshavet störtar sig så många som tusentals olika slags vatten, rent och orent, sött, surt, beskt och hälsosamt och ohälsosamt, men i havet blir de alla ett och besitter samma salt och från detta tar de oräkneliga slagen av organiskt naturligt liv sitt råmaterial och bearbetar det i sig själv alltefter sitt slag. 
[14] Och på samma sätt som det stora världshavet kan jämföras med hela jordens alla varelser, så kan det stora andliga riket jämföras med människornas olika jordiska livsvillkor på denna jord. Varje enskild person är som en liten bäck, ett samhälle är en något större bäck, en stor bäck är redan som ett folk, floden är en nation, och havet representerar i första hand, och mer specifikt vid dess omfattande stränder, alla jordens nationer, som utvecklas till samma beståndsdel. Oceanen, som inte har några stränder som sådana, representerar folket i det andliga riket, som bär oändligheten inom sig och är med hela sin livssituation därmed grunden för allt som finns.
[15] Allt skapat liv i naturen beror på, som redan förklarats, den kontinuerliga rörelsen i världshavet. Ju mer havet uppgår i hög aktivitet genom kraftiga stormar och strömmar desto mer livsaktivitet kommer detta att väcka upp hos alla de skapade varelserna på jordens solida del och kommer därför också ge en bättre tillväxt. 
[16] På motsvarande sätt, när människorna i sin inre livsaktivitet blir likgiltiga, loja, sömniga och oupplysta, kommer det omedelbart att uppstå stora rörelser i den ändlöst vidsträckta andevärlden, och inflytandet ovanifrån orsakar alla slags ansatser och vågsvallningar också bland människor som fortfarande lever på denna jord. Då reser sig en nation mot den andra, en lära motsätter sig den andra och detta kommer att fortsätta under lång tid tills människorna genom detta bibringats största möjliga livsaktivitet.
[17] Som ett resultat kommer saker och ting att bli klarare och mera upplysta bland dem. Det uppenbara behovet gör dem uppfinningsrika och tvingar dem på detta sätt till en allt större och mer reglerad aktivitet, genom vilken nationerna, som dessförinnan knappt vetat något om varandra, lär känna varandra och med tiden blir till nytta för varandra. Och med tiden kommer upplysningen bland dem att öka mer och mer vilket leder till en ständigt växande längtan efter en gripbar, fastställd sanning om livet.
[18] När slutligen detta behov blir mer allomfattande och människorna inte längre nöjer sig med en rent befallande tro, vilket är en orsak till den oupplysta och loja vidskepelsen, så är tiden kommen för att ge en stor och gripbar levande upplysning, full av klarhet och sanning.
[19] Och se, därför måste de många folken över hela jorden, som har sjunkit in i lättja och livsmörker såsom i en djup sömn, ledas in i våldsamt stormiga skeenden tills de efter en lång tidsperiod har väckts upp till en punkt då de i detta uppvakningstillstånd slutligen börjar känna vad de saknar."

Översättning från engelska av mig.

[Den som vill veta mera om bakgrunden till verket kan läsa detta här och här den som vill läsa alla de 2.500 kapitlen (eng.) kan ladda ner dessa gratis från denna sajt:  http://www.franky1.com/downloads.html]  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.