torsdag 26 mars 2015

50. Antikrist

[Ur "The Great Gospel of John" av Jakob Lorber, bok 15; kap. 50; röd text = Jesus, svart text = alla övriga]

[1]  Lazarus sade: "Hur ska vi förstå antikrist?"
[2] Jag sade: "Antikrist uppstår ur det faktum, att det finns vissa smarta och arbetsskygga personer, som märker att Min lära får fler och fler anhängare, och att Mina lärjungar får det allt bättre, varför även de kommer att ta till sig Min lära. Och när de får höra om de under som Jag utfört och även om de under som ni vid givna tillfällen kommer att utföra, kommer de att börja göra stora under med hemliga trollkonster på absolut naturlig väg såsom de hedniska magikerna och esséerna har gjort detta. Detta kommer att föra de godtrogna bakom ljuset och detta i slutändan i en sådan omfattning, att många av era anhängare kommer att betrakta er som falska lärare och profeter och börja förfölja er.
[3] Ägna därför stor uppmärksamhet åt detta så att ni bara tar, vad ni behöver för att leva, från dem som tar emot evangeliet! Ty om lättingarna märker att predikningarna och undren gör att ni får en massa pengar, kommer de göra allt möjligt för att köra bort er. Därför kommer ni att tidigast känna igen vilka som är falska profeter på deras gärningar. För de verkliga profeterna kommer alltid att vandra i Min fattigdom och tar bara emot vad de behöver som grundläggande livsförnödenheter från sina församlingar. Men de falska kommer att göra som fariséerna gör nu - och i många fall mycket värre - och för allt de gör i Mitt namn för församlingarna, kommer de att insistera på att bli högt och dyrt betalda. Och alla människor kommer att betrakta dem som Guds tjänare och genom bestraffningar måste de tro att Gud endast lyssnar till deras böner och betraktar deras offer med stor nöje. Liksom nu detta enda tempel står där för alla judar, kommer Antikrist att bygga oräkneligt många tempel med stor prakt och kommer i dessa att utföra trollkonster och offerritualer, och hålla dåliga och själviska tal inför folket. De kommer att hålla bön på främmande språk för att få människorna att tro att ett sådant tal är det renaste och därmed också det som tilltalar Gud mest.
[4] Detta är tillräckligt för alla för att känna igen en falsk profet och att kunna skilja honom från en sann sådan. De kommer naturligtvis att föra en massa oväsen och skrika ut till hela världen: "Alla ni, kom till oss eftersom Kristus är här och han är där vi är!" Men tro inte på det, oavsett om de skriker ännu så mycket högre och utför ännu större underverk; eftersom de aldrig någonsin kommer att vara Mina lärjungar, utan Belsebubs bedragna lärjungar, från vilken de också kommer att skörda sin belöning i gyttjepölen med tjut och tandagnisslan! Var uppmärksamma på detta och utför så lite mirakler som möjligt, utan håll er till ordet och dess eviga sanning, den äkta läran kommer att bestå bland många människor fram till världens ände! Men låt oss nu gå tillbaka in i huset igen och du Lazarus, ge oss bröd och vin, eftersom Jag nu är väldigt törstig! "
[5] Därefter gick vi in i huset och Lasarus bad omedelbart om rätt mängd bröd och vin. Vi satte oss vid bordet och styrkte oss.

Översättning från engelska av mig.

[Den som vill veta mera om bakgrunden till verket kan läsa detta här och här den som vill läsa alla de 2.500 kapitlen (eng.) kan ladda ner dessa gratis från denna sajt:  http://www.franky1.com/downloads.html]  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.